Apakšsadaļas

Objekti: Renovācija, rekonstrukcija, restaurācija

Alūksnes Bānīša stacija

Kādreizējā Alūksnes stacijas noliktavā jeb bagāžas šķūnī ir izveidota laikmetīga multimediāla ekspozīcija par valsts nozīmes vēstures pieminekli – šaursliežu dzelzceļa līniju Alūksne-Gulbene. Apmeklētājiem tiek piedāvāts caur redzi, dzirdi un ožu gūt visaptverošu telpisko un vizuālo pieredzi. Ekspozīcijas dizains rada asociācijas ar atrašanos braucoša vilciena vagonā. Koka bagāžas kastes tiek interpretētas kā informācijas nesēji. Īpašu pieredzi apmeklētājiem sniedz 3D virtuālā realitāte.

Autori:
SIA Arhitektes Ināras Caunītes birojs, arhitekti Ināra Caunīte, Jānis Caunītis, Andris Caunītis, inženieri – Irēna Boks, Ilmārs Andrējevs – Empelis, Verners Langenfelds, Raimonds Bokta, Aija Gaile; Ekspozīcijas koncepcija, dizains, realizācija – dizaina birojs H2E (Ingūna Elere, Holgers Elers, Mārtiņš Vītols, Charlotte Blödel, Laura Lorence, Aiga Beinaroviča, Dagnija Balode, Evija Lukstiņa)

Pasūtītājs:
Alūksnes novada pašvaldība, projekta vadītāja Sanita Adlere

Adrese:
Jāņkalna iela 52, Alūksne

Projektēšanas laiks:
2015.10.–2016.05.

Nodošana ekspluatācijā:
01.09.2018.

Būvnieks:
Arhitektes Ināras Caunītes birojs, SIA RERE MEISTARI, atbildīgais būvdarbu vadītājs Ervīns Koncevičs, projekta vadītājs Andris Sausiņš Būvuzraugs – AS Būvuzņēmējs Restaurators, restaurācijas būvuzraugs Dāvis Priede

Nozīmīgākie apakšuzņēmēji, partneri:
Ekspozīcijas satura koncepcija – Creative museum (Ineta Zelča-Sīmansone) Saturs - Industriālā mantojuma eksperts Toms Altbergs Satura redaktors - Lauris Gundars

Pievienoto fotoattēlu autors:
Ansis Starks, dizaina birojs "H2E"



Partneri