Augusts 2017

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts
LAS jaunumi

Saistībā ar pārmaiņām LAS darbā informējam, ka par Arhitektūras informācijas centra (AIC) vadītāju ir apstiprināta Kristīne Budže.

Pārmaiņas notikušas arī LAS konkursu daļas uzraudzībā: Linda Leitāne-Šmīdberga turpmāk vairs nepildīs šos pienākumus. Pateicamies Lindai par darbu un vēlam veiksmi!
 
Grāmatu talkas LAS

Uzsākts Latvijas Arhitektu savienības bibliotēkas sakārtošanas un uzskaites darbs. Sadarbojoties ar jauno arhitektu klubu "Atelpa", jau notikušas divas grāmatu talkas.

Nākamā talka paredzēta:
kad: pirmdien, 14. augustā, no plkst. 17:00 līdz 20:00
kur: Latvijas Arhitektu savienībā Torņa iela 11
Uzkodas, laba kompānija un atspirdzinoši dzērieni – garantēti.

Facebook: https://www.facebook.com/events/153296778558621

RTU AF vasaras universitātes diskusijas par Rīgas ūdensmalu attīstību

RTU Arhitektūras fakultātē no 26. jūlija līdz 5. augustam notika starptautiska arhitektūras un pilsētplānošanas vasaras universitāte „The Big Reset on Neighbourhood Design. Islands in the Stream: Bridging Neighborhoods". Tajā piedalījās RTU un Vācijas, Nīderlandes, Portugāles, Turcijas un Beļģijas augstskolu studenti. Darba grupas vadīja un lekcijas lasīja Latvijas un ārvalstu eksperti. Vasaras universitātes darba uzdevums bija piedāvāt idejas ilgtspējīgai, inovatīvai, daudzfunkcionālai un intensīvi izmantojamai pilsētvidei Rīgas ūdensmalu tuvumā. Studentu interešu lokā bija Rīgas vēsturiskais centrs, Zunda kanāls, Ķīpsala, Lucavsala un Torņkalns.

Noslēguma prezentācijas un diskusijas:
kad:
4. augustā plkst. 14:00
kur: Zunda dārzā, Free Riga radošajā teritorijā pie Zunda kanāla (Durbes 2)

Foto: rigassalas.lv

Zināmi Rīgas arhitektūras balvas pretendenti

Kā jau katru gadu arī šogad tiek rīkota Rīgas arhitektūras sasniegumu skate. Rīgas pilsētas arhitekta birojs kopā ar žūriju izskatījuši 725 pagājušajā gadā ekspluatācijā nodotos būvobjektus un no tiem atlasījuši 29 balvas pretendentus. Uzvarētāji tradicionāli tiks sveikti Pasaules arhitektūras dienā oktobra sākumā.

Vairāk informācijas
Foto no gadabuve.lv, piramida.lv, memorialiemuzeji.lv, kivi.lv
Konkurss par Latvijas ekspozīcijas ideju Venēcijas biennālei 2018

Līdz 31. augustam Kultūras ministrija pieņem pieteikumus metu konkursam par Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 16. starptautiskajā arhitektūras izstādē, kas notiks 2018. gadā no 26. maija līdz 25. novembrim. Biennāles tēma – „Freespace” (Brīvā telpa).

Konkursam būs divas kārtas – metu konkurss un sarunu procedūra. Žūrija izvērtēs iesniegtās idejas un to īstenošanas piedāvājumu, nosakot trīs visaugstāk novērtēto vietu ieguvējus. Dalībnieks, kas iegūs visaugstāko novērtējumu un atbildīs kvalifikācijas prasībām, tiks aicināts uz sarunām par iepirkuma līguma izpildi.

Konkursa nolikums
Iesniegšanas termiņš: 2017. gada 31. augusts plkst.11:00
Iesniegšanas vieta: K. Valdemāra 11a, KM Dokumentu pārvaldības nodaļa
 
Kontaktpersonas:
- Dzintra Purviņa – 67330249, 29129283, Dzintra.Purvina@km.gov.lv 
- Iveta Jasinska – 67330208, Iveta.Jasinska@km.gov.lv
Daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra vīzija un meža parka labiekārtojuma iecere Ķemeros

Vēl ir iespēja pieteikt darbus Jūrmalas domes izsludinātajā atklātajā starptautiskajā metu konkursā par apbūves ieceri, kas attēlo kompleksu daudzfunkcionāla dabas tūrisma centra vīziju un meža parka labiekārtojumu Ķemeros.

Nolikums
Projektēšanas programma, materiāli
Iesniegšanas termiņš: 21. augusts
Vairāk informācijas
Informācija, materiāli: Deniss Piļkēvičs, 26191281; deniss.pilkevics@gmail.com
Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
latarh@latarh.lv 
latarh.lv

facebook.com/latarh