Augusts 2018

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts

SEMINĀRI SEPTEMBRĪ

Latvijas Arhitektu savienība informē par tālākizglītības semināriem:
- 7. septembrī – seminārs par BIS jauno funkcionalitāti, lektors Uldis Jansons
- 21. septembrī –  personas datu aizsardzības regula, lektore Una Petrauska

Jautājumus par šīm tēmām sūtiet uz e-pastu seminari@latarh.lv.

Plašāka informācija būs pieejama LAS mājaslapā. Informācijas saņemšanai par semināriem e-pastā varat pieteikties, rakstot judite.skujina@latarh.lv.

1. PUSGADĀ NOTIKUŠIE SEMINĀRI UN TO KREDĪTPUNKTI

Pārskatam par šī gada pirmajos sešos mēnešos rīkotajiem semināriem LAS ir sagatavojusi tabulu, kurā ir norādīts semināra nosaukums, datums, kad tas noticis, lektora vārds un papildu informācija par viņu, kā arī par apmeklējumu iegūtie kredītpunkti.

Tabula

SEMINĀRI INTERNETĀ

LAS rīkotie profesionālās kvalifikācijas vērtīgākie semināri ir pieejami video formātā lapā PKPP.lv. Semināru kolekcija tiek regulāri papildināta, un sistēma ir viegli lietojama gan datorā, gan arī mobilajās ierīcēs.

Jaunākie lapā pieejamie semināri:
- Artūrs Lešinskis – Iekštelpu gaisa kvalitāte (2KP formālā izvēles sadaļa)
- Ilze Oša un Andris Lazarevs – Principu piemērošana būvniecības procesā 
(2KP formālā obligātā sadaļa)
-  Edvīns Grants – Ēku ugunsdrošība (1KP formālā obligātā sadaļa)
- Ilma Valdmane un Ineta Muižniece – Normatīvais regulējums par
nosacījumiem, kas jāievēro būvprojektu izstrādē
 (1KP formālā obligātā sadaļa)
-  Juris Dambis un Vivita Vīksna – Kultūras pieminekļu aizsardzības sistēma Latvijā (1KP formālā obligātā sadaļa)

Komentārus un ieteikumus, kā arī jautājumus palīdzības nepieciešamības gadījumā aicinām rakstīt lapas saziņas rīkā vai e-pastā info@pkpp.lv.
NB Informācija par šādi apgūtajiem semināriem arhitektam pašam jāievada BIS sistēmā, pievienojot izsniegto apliecinājumu.

ARHITEKTU SAVIENĪBA IZĪRĒ TELPAS

Latvijas Arhitektu savienība izīrē telpas birojam​ vai komercdarbībai. 
Adrese: Rīga, Aldaru iela 12/14
Stāvs: 1. stāvs ar atsevišķu ieeju
Platība: 48 m²

Vairāk informācijas:
mob. 26393136, latarh@latarh.lv

BŪVSPECIĀLISTU KOMPETENCES NOVĒRTĒŠANAS UN PATSTĀVĪGĀS PRAKSES UZRAUDZĪBAS NOTEIKUMI

2018. gada 20. martā spēkā stājās jauni Ministru kabineta noteikumi “Būvspeciālistu kompetences novērtēšanas un patstāvīgās prakses uzraudzības noteikumi”. Tie paredz dažas izmaiņas līdzšinējā sertificēšanas kārtībā, galvenokārt attiecībā uz jaunu sertifikātu izsniegšanu un disciplinārsodu piemērošanu. LAS Sertificēšanas centrs patlaban strādā pie atbilstošām korekcijām savos sertificēšanas kārtības dokumentos. Tiklīdz tās tiks apstiprinātas, informācija tiks nosūtīta sertificētajiem arhitektiem un arī ievietota Arhitektu savienības mājaslapā. 

Jaunie noteikumi

TOP BŪVPROJEKTA VADĪBAS PROFESIONĀLAIS STANDARTS

Tā kā pašlaik Latvijā nav skaidri detalizētu būvprojekta vadības principu, Arhitektu savienība ir sākusi darbu pie attiecīga profesionālā standarta izstrādes. Kad šis posms būs pabeigts, būs nepieciešams izvērtēt, kādas izmaiņas nepieciešamas likumdošanā, piemēram, Būvniecības likumā un Vispārīgajos būvnoteikumos. Standartu izstrādi veiks praktizējošu arhitektu darba grupa; sertificēti arhitekti tiks lūgti piedalīties aptaujā.

PAPILDU SEMINĀRI PAR BŪVNIECĪBAS IECERES E-SASKAŅOŠANU

Augustā notiks papildu seminārs par Būvniecības informācijas sistēmas www.bis.gov.lv jauno funkcionalitāti – būvniecības ieceres e-saskaņošanu.

Kad: 17. augustā plkst. 10:00
Kur: Ekonomikas ministrijā Rīgā, Brīvības ielā 55, 224. telpā
Pieteikšanās: Būvniecības valsts kontroles biroja vietnē – bvkb.gov.lv
 
Programma

SEMINĀRU CIKLS “BŪVTEHNISKĀ UGUNSAIZSARDZĪBA”

Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas mācību centrs “Preventa” 1. augustā sāka semināru ciklu “Būvtehniskā ugunsaizsardzība”. Mērķis: sniegt aktuālo informāciju par ugunsdrošības risinājumiem, projektējot, būvējot un ekspluatējot ēkas.
 
Par katru semināru tiek izsniegts sertifikāts, kā arī piešķirti 1,3 kredītpunkti formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Sabiedrības drošību un veselību ietekmējošie aspekti”.
 
Vairāk informācijas
Papildu informācija: edgars@preventa.lv, tel. 29810300, 27706300

“KOMPASS” – PAR IEDZĪVOTĀJU VEIDOTU PILSĒTU

No jūlija līdz novembrim katru trešdienas vakaru Rīgā norisinās kāds cikla “Kompass” pasākums, kur lekcijās, diskusijās un darbnīcās apmeklētāji uzzinās, kā cilvēki dažādās Eiropas vietās ir spējuši novērst pilsētvides problēmas un radīt ilgtspējīgu un cilvēkiem draudzīgu vidi. Kopā 20 pasākumos tiks apskatīts plašs tēmu klāsts – no mikrorajonu pagalmu izmantošanas kāpostu dobēm līdz pat kopienu kriptovalūtas ieviešanai.

Pasākumi angļu valodā.
Ieeja bez maksas vai par ziedojumiem.
Vasaras cikla pasākumi
Vairāk informācijas

TIKŠANĀS AR DZINTARU KONCERTZĀLES KONKURSA PASŪTĪTĀJU

Saistībā ar Dzintaru koncertzāles vasaras zāles pārbūves metu konkursu potenciālie pretendenti tiek aicināti uz tikšanos ar Jūrmalas pilsētas domes un SIA “Dzintaru koncertzāle” pārstāvjiem, lai klātienē apskatītu objektu un pārrunātu konkursa ieceri. Pretendentiem tiek piedāvāta arī iespēja redzēt koncertzāles darbību pasākumu laikā.
 
Tikšanās: 23. augustā 10:00
Iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu metukonkurss@jurmala.lv
 
Nolikums
Darbu iesniegšanas termiņš: 2018. gada 28. septembris

APTAUJA PAR RĪGAS TRANSPORTA INFRASTRUKTŪRU

Valsts kontrole aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā un novērtēt Rīgas transporta infrastruktūru. Tā ir būtiska gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem – kājāmgājējiem, velosipēdistiem, autobraucējiem un ikvienam, kurš pārvietojas ar sabiedrisko transportu. Valsts kontrolei ir svarīgi noskaidrot iedzīvotāju viedokli, veicot revīziju par to, kā Rīga plāno transporta infrastruktūras attīstību un kas faktiski tiek paveikts.

Aptauja

KONKURSS – RĪGAS GALVENĀS EGLES 2018. GADA ZIEMSVĒTKOS

Rīgas dome aicina piedāvāt savu egļu dizainu trīs stratēģiski nozīmīgās galvaspilsētas vietās: Doma laukumā, Rātslaukumā un 11. novembra krastmalā. Konkursa mērķis – popularizēt Rīgu kā pirmās Ziemsvētku egles dzimteni, veidojot mākslinieciski augstvērtīgu egļu noformējumu, radoši lietojot gan modernās tehnoloģijas, gan svētku simbolus un jēdzienus un mūsdienīgi interpretējot tautas tradīcijas un etnogrāfijas mantojumu.
 
Nolikums 
Termiņš: 4. septembris plkst. 17.00
Papildu informācija: laura.gulbe@riga.lv, tālr. 67043664, 29112599

Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
latarh@latarh.lv 
latarh.lv

facebook.com/latarh