Decembris

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts
DARBA LAIKS 

LAS birojs
LAS birojs darbojas attālināti un apmeklētājus klātienē pieņem tikai pēc iepriekšējas vienošanās. Kontakti: tel. 22457332 vai [email protected].

LAS Sertificēšanas centrs
LAS SC klātienē apmeklētājus nepieņem. Klātienes tikšanās iespējamas, ja objektīvi nav iespējams jautājumu atrisināt attālināti, un tikai ar iepriekšēju pierakstu. Kontakti: tel. 67221923, mob. 26007083, [email protected].

LAS TĀLĀKIZGLĪTĪBAS SEMINĀRI

Drīzumā 
* 14.12.2020. lekcija "Augstas veiktspējas ETICS siltumizolācija Kooltherm K5" sadarbībā ar “Kingspan” un “Weber” (“Saint-Gobain”)
* LAGB 2020 lekcijas:
- "Neparedzamās sekas – skolu arhitektūra"
  (Unexpected consequences – school architecture)
  lektors: Andro Mands, Igaunija
- "Jaunas identitātes meklējumi UNESCO aizsargājamām teritorijām (Neringa)"
  (Seeking new identities in UNESCO protected areas)
  lektore: Guste Kančaite, Lietuva
- "Vēsturisko ēku atjaunošana, jaunas iespējas jaunai pilsētai"
  (Refurbishing old buildings and new facilities for a new city)
  lektors: Oktavio Mestre, Spānija

Jaunākās pkpp.lv publicētās video lekcijas:
– lekcija "Salaspils bērnudārzs", lektors: Miķelis Putrāms, 0,4 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Ugunsdrošība” un 1 KP formālās izvēles pasākumu sadaļā
– lekcija “Gandrīz nulles enerģijas ēku (privātmāju) projektēšana” sadarbībā ar “Saint-Gobain”, lektori: Andris Lujāns un Andris Vulāns, 1 KP formālās izvēles pasākumu sadaļā un 1 KP neformālās izvēles pasākumu sadaļā

Vēlmi semināru informāciju saņemt e-pastā, jautājumus un ierosinājumus citiem semināriem sūtiet uz e-pastu [email protected]. Neskaidrību gadījumā zvaniet 20028097.

VIRTUĀLS SEMINĀRS “IMAGINING RIGA FOR PEOPLE”

Dānijas Kultūras institūts Igaunijā, Latvijā un Lietuvā un Dānijas vēstniecība Latvijā ielūdz uz  semināru “Imagining Riga for People”. Tajā:
- uzzināsiet vairāk par novatorisku pilsētplānošanu un arhitektūras projektiem Baltijas jūras reģionā;
- dzirdēsiet, kā eksperti un ieinteresēto pušu pārstāvji diskutē un prezentē inovatīvas idejas un vīziju par pilsētu veidošanu;
- redzēsiet Dānijas un Latvijas pilsētas divās digitālās tūrēs vietējo ekspertu vadībā.
 
Kad: 11. decembrī 13.00–17:00
Kur: tiešsaistē – events.tiesraides.lv
Valoda: EN ar sinhrono tulkojumu LV
Vairāk informācijas
BAUA BALVU IEGŪST KSENIA SAPEGA
 
Arī šogad BAUA rīkoja konkursu (šoreiz tiešsaistē), kurā vērtēja jauno profesionāļu labākos izlaiduma projektus no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas arhitektūras skolām. Balvu pretendentus nominēja pašas augstskolas.
1. vietu par labāko maģistra diplomdarbu ieguva Igaunijas Mākslas akadēmijas studente Keiti Lige “Pārvērtēšana. Būvniecības atkritumu pārstrādes ietekme uz vidi”. Atzinību par savu maģistra darbu saņēma Goda Žukaite no Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes par darbu “Pilsētu robežu fenomens. Naujoji Viļņas apriņķis”.
Balvu par labāko bakalaura darbu ieguva Ksenia Sapega (RISEBA); darba nosaukums – “Starprobežu pilsētvides sinerģija Braslavā un Daugavpilī. Izglītības centrs Braslavā”.
Ar projektu “Par pieejamu mājokļu programmas ieviešanas iespējām Rīgā” izstādē piedalījās arī FAD MA Arhitektūras programmas absolvents Mikus Stašs.
NOSLĒDZIES KONKURSS PAR BKUS KORPUSA PĀRBŪVI

Noslēdzies konkurss “Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas 21. korpusa pārbūve”. Tajā tika iesniegti 5 priekšlikumi, kurus žūrija sarindoja šādi:
1. vieta – “MARK arhitekti”
2. vieta – “Sestais stils”
3. vieta – “DUAL arhitekti”
4. vieta – “Jaunromāns un Ābele”
5. vieta – “Arhitekta G. Vīksnas birojs”
Protokols
NOSLĒDZIES KONKURSS PAR ZUNDA PARKA ATTĪSTĪBAS VĪZIJU
 
Noslēdzies starptautiskais metu konkurss “Zunda parks Rīgā, Daugavgrīvas ielā 31, teritorijas attīstības vīzija”. Tajā tika iesniegti 14 piedāvājumi, no kuriem par labākajiem žūrija atzina piecus:
1. vieta – “RUUME arhitekti” un “K Forma”
2. vieta – “REM Pro” un “Aketuri Architektai”
3. vieta – “Arrow Architects”, Dānija
3. vieta – Etienne Borgos, Spānija
Veicināšanas balva – apvienība “MARK arhitekti”, “ALPS ainavu darbnīca”, "IE.LA_Inženieri”
Protokols
KONKURSS PAR KIMMEL KVARTĀLA ATTĪSTĪBAS VĪZIJU
 
Turpinās darbu iesniegšana starptautiskajā metu konkursā “Kimmel’ kvartāla Rīgā, Bruņinieku ielā 2, Stabu ielā 1, attīstības vīzija”. Konkursa objekts – projekta teritorijas telpiskās attīstības vīzija ar kopējā ģenerālplāna koncepciju, arhitektoniskajiem risinājumiem biroju ēku jaunbūvēm un vēsturisko ēku rekonstrukcijai.
 
Nolikums
Reģistrēties
Darbu iesniegšana: līdz 2021. gada 1. martam
Konkursa mājaslapa
MINI-KONFERENCE “MĀJOKLIS: ĪSI, KODOLĪGI, VIRTUĀLI”
 
Šogad Rīgas pilsētas arhitekta birojs turpināja 2019. gada nogalē aizsākto tēmu par akūto vajadzību pēc paplašinātas pieejama un daudzveidīga mājokļa programmas. Tēmas:
-  Pieejams mājoklis – Rīgas pilsētas starptautiskās konkurētspējas pamata pīlārs;
-  Mājokļu programma Rīgai – veidi, kā sākt gan ambiciozo veco mājokļu renovāciju, gan pārdomāti stimulēt pieejamu mājokļu celtniecību;
-  Starptautisku finanšu avotu gatavība iesaistīties ambiciozās mājokļu programmās – dažādi modeļi un to priekšrocības;
-  Ko varam darīt jau šodien.
Vairāk informācijas un video
PUBLISKĀS MĀKSLAS PROGRAMMA “KOPĀ”

Novembrī Rīgā un piecās citās Latvijas pilsētās klusi atklāts vērienīgs notikums – publiskās mākslas programmas “Kopā” objektu parāde. Programma tika radīta kā atbalsta mehānisms vizuālās mākslas pārstāvjiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai, vienlaikus īstenojot kvalitatīvas pārmaiņas pilsētvidē. Konkursā tika iesniegts 41 projekts, no kuriem žūrija izvēlējās desmit, kas tika īstenoti vien pāris mēnešos.
 
Kad: līdz 2021. gada 10. janvārim
Rīgā: Operas skvērā, Vidzemes tirgū pie Matīsa ielas, Jaunatnes dārzā Āgenskalnā, Anniņmuižas parkā, desmit Rīgas apkaimēs krāsaini soliņi ar dzejas rindām
Citur Latvijā: Ruckas muižas parkā Cēsīs, Vienības laukumā Valmierā, Madonā, Daugavpilī (virtuālā skulptūra), Liepājas pludmalē
Objektu karte
Vairāk informācijas par programmu
IZZIŅOTA PIETEIKŠANĀS LATVIJAS DIZAINA GADA BALVAI
 
Latvijas Dizaineru savienība izsludinājusi darbu iesniegšanu Latvijas Dizaina gada balvas konkursam. Tas ir lielākais gada notikums Latvijas dizainā, kas ir atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, bet pati balva – par augstāko apbalvojumu Latvijas dizaina nozarē. Konkursā var piedalīties gan organizācijas, gan privātpersonas, kas izmanto dizainu kā inovācijas virzītāju un rada produktu vai pakalpojumu. Apbalvošanas ceremonija notiks 2021. gada 28. maijā.

Nolikums
Darbu iesniegšana: līdz 2021. gada 28. februāra 12:00
Dalības maksa: atbilstoši darbu iesniegšanas datumam - no 50 līdz 70 eiro
Vairāk informācijas
IZSTĀDE “MADERNIEKA STILS”
 
Joprojām ir iespēja apmeklēt izstādi “Madernieka stils”, kas veidota par godu latviešu lietišķās mākslas un dizaina pamatlicēja Jūlija Madernieka 150 gadu jubilejai.
 
Kad: līdz 2021. gada 28. februārim
Kur: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā
Vairāk informācijas
Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
[email protected] 
latarh.lv

facebook.com/latarh