Septembris

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts
DARBA LAIKS 

LAS birojs
LAS birojs apmeklētājus klātienē pieņem otrdienās un ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00. Ārpus biroja pieņemšanas laika aicinām sazināties vai nu pa tālruni 22457332, vai arī rakstot uz e-pastu latarh@latarh.lv.

LAS Sertificēšanas centrs
Sertificēšanas centrs apmeklētājus klātienē pieņem otrdienās un ceturtdienās no plkst. 10:00 līdz 17:00. Pieņemšana pie vadītājas notiek tikai ar iepriekšēju pierakstu.

NOSLĒGUSIES DARBU PIETEIKŠANA ARHITEKTŪRAS GADA BALVAI

Pirmdien, 7. septembrī, plkst. 23:59 beidzās termiņš, kad bija iespējams pieteikt darbus 2020. gada konkursam “Latvijas Arhitektūras gada balva”, un šogad tai ir iesniegti 50 pretendenti. Tagad darbu sāk atlases žūrija. Gada balvas ieguvēji tiks pasludināti noslēguma ceremonijā 30. oktobrī.
Līdz pirmdienai, 14. septembrim, visi iesniegtie darbi tiks publicēti un būs apskatāmi latarh.lv.
LAS TĀLĀKIZGLĪTĪBAS SEMINĀRI

LAS filmētie semināri ir pieejami video formātā lapā pkpp.lv. Semināru kolekcija tiek papildināta, un tos var izvēlēties gan pēc tēmas, gan kategorijas, gan punktu skaita, gan kolēģu vērtējuma.

Drīzumā plānota: bezmaksas lekcija par produktu aktualitātēm, kura top sadarbībā ar “Brikers”.
 
VEBINĀRS: 16. septembrī 9:30 ZOOM platformā – “Novitātes un aktualitātes zibens un pārsprieguma aizsardzību projektēšanā un izbūvē

Jaunākie publicētie semināri:
- Likumprojekts “Arhitektūras likums”. Lektori: Sandis Voldiņš, Gunta Grikmane, Elīna Rožulapa; 0,7 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Normatīvie akti”
- Būvtehniskā ugunsdrošība 1. daļa. Lektors: V. Leitholds; 1,4 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Ugunsdrošība”
- Būvtehniskā ugunsdrošība 2. daļa (jautājumi un atbildes). Lektors: V. Leitholds; 0,6 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Ugunsdrošība”
- Būtiskākās konstrukcijas ēkām no būvakustikas aspekta. Lektors: J. Tālbergs; 0,5 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Ar būvju lietotāju drošību un veselību saistītie jautājumi (lietošanas drošība, darba drošība, vides pieejamība)
- Būvakustika. Būvprojektu ekspertīzes. Lektors: R. Brencis; 0,5 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Ar būvju lietotāju drošību un veselību saistītie jautājumi (lietošanas drošība, darba drošība, vides pieejamība)

Vēlmi semināru informāciju saņemt e-pastā, jautājumus un ierosinājumus citiem semināriem sūtiet uz e-pastu seminari@latarh.lv. Neskaidrību gadījumā zvaniet 20028097.

LATVIJAS 15. ARHITEKTŪRAS SKOLU PLENĒRS

Lai arī nedaudz vēlāk kā parasti, taču arī šogad notiks Latvijas arhitektūras skolu plenērs, šogad – 15. reizi. Plenēra uzstādījums – iepriekšējais, taču formāts – attālināts. Tas tiks vadīts no Sporta 2 Kvartāla.
Tēma – “Ārā no pelēkās zonas”, un tā aicina meklēt risinājumus dzelzceļa zonai teritorijā starp Zemitāniem un Brasu. Plenēra uzdevums ir piedāvāt variantus tās iesaistīšanai pilsētvidē brīdī, kad bīstamie kravu pārvadājumi būs iznesti ārpus blīvi apdzīvotām Rīgas apkaimēm.

Kad: no 28. septembra līdz 2. oktobrim
Vairāk informācijas

EP KONKURSS “AINAVAS BALVA”

VARAM jau sesto reizi aicina piedalīties EP ģenerālsekretariāta organizētajā konkursā “Eiropas Padomes Ainavas balva”. Tā mērķis ir noteikt veiksmīgi īstenotus projektus vai iniciatīvas ar reāli uztveramu ieguldījumu ainavu aizsardzībā, pārvaldībā un/vai plānošanā. Piedalīties var valsts institūcijas, pašvaldības, to apvienības un biedrības vai nodibinājumi. Projektam vai iniciatīvai ir jābūt pabeigtai līdz 2017. gada 31. decembrim.

Nolikums
Pieteikumu iesniegšana: līdz 15. oktobrim
Pieteikuma veidlapa
Vairāk informācijas
IZSTĀDE "ARHITEKTAM ANDREJAM HOLCMANIM ­– 100"

Aicināti apmeklēt izstādi “Arhitektam Andrejam Holcmanim – 100”, kas stāsta par nenogurstošu Vecrīgas pētnieku un reģenerācijas projekta līdzautoru, arhitektu un publicistu Andreju Holcmani (18.07.1920.–30.04.2009.). Izstāde sniedz ieskatu arhitekta daiļradē, atklāj tās panākumus un kritumus, atspoguļo dzimtas vēsturi, personīgās dzīves peripetijas, izsūtījuma ikdienu, aizraušanos ar klasisko mūziku un tās pozitīvo ietekmi.

Kad: līdz 18. septembrim
Kur: Latvijas Arhitektūras muzejā
METU KONKURSS PAR ZUNDA PARKA TERITORIJAS ATTĪSTĪBAS VĪZIJU
 
Joprojām tiek gaidīti pieteikumi arhitektūras metu konkursā “ZUNDA PARKS Rīgā, Daugavgrīvas ielā 31, teritorijas attīstības vīzija”. Tā mērķis – iegūt kvalitatīvus, arhitektoniski pārdomātus un ekonomiski pamatotus risinājumus “DG31” teritorijas telpiskās attīstības vīzijai un 1. kārtas ēkas jaunbūves iecerei, izmantojot radošu sacensību. Uzdevums – noteikt labāko starp konkursā iesniegtajiem metiem, kuru ņemt par pamatu, izstrādājot būvniecības ieceri.
 
Nolikums
Piedāvājumu iesniegšana: līdz 12. oktobra 17:00
Konkursa mājaslapa
GRĀMATA PAR SAKRĀLĀS ARHITEKTŪRAS UN MĀKSLAS MANTOJUMU
 
Izdevniecība “Neputns” šajā vasarā izdevusi Mārītes Putniņas grāmatu “Sakrālās arhitektūras un mākslas mantojums vēsturiskajos Saldus un Tukuma rajonos”. Tajā sniegts ieskats dievnamu vēsturē, kā arī baznīcu ēku un mākslinieciski vērtīgā inventāra raksturojums. Ilustratīvais materiāls apkopo ne tikai mūsdienu fotogrāfijas, bet arī vēsturiskus fotouzņēmumus un celtņu atspoguļojumu senos zīmējumos un akvareļos.
Vēl sērijā “Sakrālās arhitektūras un mākslas mantojums” iznākušas grāmatas par vēsturisko Rīgas rajonu un Jūrmalu, kā arī Aizkraukles un Jēkabpils rajonu.
Vairāk informācijas
Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
latarh@latarh.lv 
latarh.lv

facebook.com/latarh