Jūnijs

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts
DARBA LAIKS

LAS birojs
LAS birojs ir atvērts otrdienās no 10:00 līdz 18:00. Svētku laikā no 22. līdz 28. jūnijam birojs nestrādās. Pārējā laikā aicinām sazināties pa tel. 22457332.

LAS Sertificēšanas centrs
Ar 2. jūniju Sertificēšanas centrs ir atsācis apmeklētāju pieņemšanu klātienē – otrdienās un ceturtdienās no plkst. 10:00 līdz 15:00. Pieņemšana pie vadītājas notiek tikai ar iepriekšēju pierakstu.

LATVIJAS ARHITEKTŪRAS GADA BALVA 2020 NOTIKS!
 
Neraugoties uz globālo pandēmiju, LAS ir apņēmības pilna turpināt ikgadējo tradīciju un Latvijas Arhitektūras gada balvu pasniegt arī šogad. Konkursa izsludināšana reizē ar precizēto nolikumu, darbu pieteikšanas un vērtēšanas kārtību un termiņiem notiks jūnija pēdējā nedēļā. Tiek plānots, ka balvu pasniegšanas ceremonija notiks 30. oktobrī.
LAS TĀLĀKIZGLĪTĪBAS SEMINĀRI

LAS filmētie semināri video formātā ir pieejami lapā pkpp.lv. Semināru kolekcija tiek papildināta, un tos var izvēlēties gan pēc tēmas, gan kategorijas, gan punktu skaita, gan kolēģu vērtējuma. Sistēma ir viegli lietojama gan datorā, gan arī mobilajās ierīcēs. 

Jaunākās video lekcijas:
- “Eksponētais betons”, lektors Jānis Kudiņš (0,7 KP formālās izvēles pasākumu sadaļā)
- "Projektēšanas un autoruzraudzības līgums", lektori: Visvaldis Sarma, Jānis Junkers (2 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Normatīvie akti”)
- "Labās prakses nosacījumi energoefektīvu ēku projektēšanā", lektors Andris Vulāns (0,5 KP formālās obligātās pasākumu sadaļas tēmā “Normatīvie akti”; 1,5 KP formālās izvēles pasākumu sadaļas tēmā “Tehniskās zināšanas”)
- "Konstrukciju un apdares materiālu īpašības būvakustikā", lektors Jānis Tālbergs (1 KP formālās obligātās kompetences paaugstināšanas pasākumu sadaļas tēmā “Ar būvju lietotāju drošību un veselību saistītie jautājumi (lietošanas drošība, darba drošība, vides pieejamība)”

Jautājumus un ierosinājumus citiem semināriem sūtiet uz e-pastu [email protected]. Neskaidrību gadījumā zvaniet 20028097.

LAS SERTIFICĒŠANAS CENTRA ZIŅAS
 
- Jau iepriekš ziņots, ka ikgadējās sertifikāta uzturēšanas rēķina apmaksas termiņš ir pagarināts līdz šī gada 1. septembrim.
- Tāpat LAS SC ir atsācis ārkārtas situācijas laikā pārtraukto piecgades prakses un tālākizglītības pārbaužu veikšanu. Arhitekti, kas joprojām nebūs izpildījuši tālākizglītības prasības, tiks aicināti uz profesionālās pilnveides eksāmeniem jūlijā un augustā.
DAIGAI DZEDONEI – TRIJU ZVAIGŽŅU ORDENIS
 
Saskaņā ar Valsts prezidenta un Ordeņu kapitula 2020. gada 23. aprīļa lēmumu par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā Ventspils pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieci. Sirsnīgi sveicam ar augsto apbalvojumu!
Vairāk informācijas
VENĒCIJAS BIENNĀLE PĀRCELTA UZ 2021. GADU
 
Jau iepriekš tika ziņots, ka uz nākamā gada jūliju ir pārcelts Pasaules arhitektu kongress Riodežaneiro, bet Venēcijas biennāli joprojām bija iecerēts sarīkot vēl šogad. Taču nesen izziņots, ka arī šis pasākums tiek pārcelts uz 2021. gadu, pēc pašreizējiem plāniem – tas notiks no 22. maija līdz 21. novembrim.
KONKURSS “KRASTA CITY TERITORIJAS ATTĪSTĪBAS VĪZIJA”
 
Krasta City SIA ir izsludinājis konkursu “Krasta City teritorijas attīstības vīzija”, kura mērķis ir iegūt kvalitatīvus, arhitektoniski pārdomātus un ekonomiski pamatotus risinājumus “Krasta City” SIA teritorijas attīstībai un biroju ēkas jaunbūves iecerei Rīgā, Krasta ielā 1A.
 
Nolikums
Reģistrēties
Konkursa materiāli tiks nosūtīti automātiski pēc reģistrācijas
Piedāvājumu iesniegšana: līdz 2020. gada 17. augusta 17:00
Kur: Rīgā, Citadeles ielā 12
Konkursa mājaslapa
KONFERENCE: KVARTĀLU ATTĪSTĪBA – PIEREDZE UN RISINĀJUMI

2. jūnijā Rīgas pilsētas arhitekta birojs sadarbībā ar biedrību "Building Design and Construction Council" rīkoja virtuālo konferenci "Pilsētu kvartālu attīstība – pieredze un risinājumi". Tā notika divās sesijās. Pirmā bija Rīgas pilsētas arhitekta biroja sesija “Kvartāla mērogs un kompleksa pieeja mājokļu plānošanā un būvniecībā un daudzdzīvokļu māju renovācijā”. Otrā – biedrības “Building Design and Construction Council” sesija “Pilsētu kvartāli – modernā darba, dzīves un radošā telpa”.
Vairāk informācijas
Video
KONKURSS PAR EIROPAS PARLAMENTA ĒKAS ATJAUNOŠANU

26. maijā Eiropas Parlaments izsludināja starptautisku vienas kārtas projektu konkursu Paul-Henri SPAAK ēkas atjaunošanai Briselē. Mērķis ir izvēlēties koncepciju, kas vislabāk sasniedz līdzsvaru starp dažādiem projekta mērķiem, un izvēlēties labāko plānošanas komandu idejas realizēšanai.
Piedāvājumu iesniegšanas termiņš: 2020. gada 23. jūnijs
Nolikums
Konkursa materiāli
IZNĀCIS JAUNS NOZARES ŽURNĀLS

Arhitektūras un būvniecības profesionālo vidi ir sasniedzis jauns izdevums “APSKATS Arhitektūra Būvniecība Dizains”, kas par savu mērķi izvirzījis orientēšanos uz izcilību un praktiskumu, jo tikai abu šo lietu apvienojums ir pamats ilgtspējībai. APSKATA veidotāji plāno rādīt oriģinālus izpausmes veidus arhitektūrā, būvniecībā un dizainā, iedvesmot un aicināt dalīties pieredzē.
Ieskats žurnālā
Vairāk informācijas
ARHITEKTI MEDIJOS
 
Maijā un jūnija sākumā dažādi mediji bija aicinājuši arhitektus atklāt savu skatījumu uz dažādām mūsu laiku parādībām. Vai piekrist viņu viedoklim – vērtējiet pats.
 
LTV – 1:1 Gundars Rēders: Oto Ozols
“Mēs par dzīvību uz Marsa”. Ar šādu saukli vairāki simti pilsoņu protestēja pret Drošības dienesta ēku Marsa parka vietā. Kā iepūst dzīvību galvaspilsētā? Pirms Rīgas domes vēlēšanām viens no protestētājiem arhitekts Oto Ozols 1:1.
Video
 
LTV – Kultūrdeva
Zaiga Gaile un Austris Mailītis sarunā "Kas nospiež arhitektu prātus?" diskutēja par aktuālo problemātiku pašmāju arhitektūras jomā.
Video
 
Žurnāls IR – Brigita Bula “Citāds birojs”
Pēc ierobežojumu atcelšanas daudzi atgriezīsies birojos, taču progresīvas organizācijas jau tagad domā, kā jauno situāciju izmantot uzņēmumam un darbiniekiem labvēlīgas nākotnes vārdā. (Raksta lasīšanai tiek piemērota abonēšanas maksa.)
Raksts
MAD-VELO-CITY RIGA VIRTUĀLAIS HAKATONS – VIDEO
 
Lai atbalstītu RD Satiksmes departamenta darbu pie pagaidu velojoslu ierīkošanas, 6. maijā interneta sarunu platformā ZOOM notika starptautisks pilsētplānošanas hakatons "Mad-Velo-City Riga". Galvenais mērķis bija rast risinājumus pagaidu velojoslu ieviešanai galvaspilsētā un tās tuvākajā apkaimē.
Hakatona video
Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
[email protected] 
latarh.lv

facebook.com/latarh