Marts 2019

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts
BIEDRU UZŅEMŠANA – 19. MARTĀ

Nākamā LAS padomes sēde un jauno biedru uzņemšana paredzēta 2019. gada 19. martā plkst. 17.00.
Pieteikties var, rakstot uz e-pastu [email protected].

BEIGUSIES DARBU PIETEIKŠANA ARHITEKTŪRAS GADA BALVAI

4. martā beidzās darbu pieteikšana Latvijas Arhitektūras gada balvai, un konkursam ir iesniegti vairāk nekā 40 pretendenti. Pieteiktie darbi tiks publiskoti 7. martā LAS mājaslapā.
Tagad darbu sākusi atlases žūrija: arhitekte Ilze Mekša, arhitekte Agnese Lāce, arhitekte Gunta Grikmane un arhitekts Viktors Valgums jun., tēlniece Liene Mackus, rakstnieks Pauls Bankovskis un dizainers Artūrs Analts.
Vairāk par žūriju
Latvijas Arhitektūras gada balva tiks pasniegta jau 24. reizi ceremonijā 17. maijā.

LAS TĀLĀKIZGLĪTĪBAS SEMINĀRI

22. martā – seminārs “Būvju uguns aizsardzības pasākumu projektēšana”, lektors Edvīns Grants
29. martā – seminārs par aktualitātēm likumdošanā, lektors Jānis Junkers
5. aprīlī – sadarbībā ar SIA "Lode" seminārs par keramiskajiem blokiem un apdares ķieģeļiem

Vairāk informācijas
Semināru informācijas saņemšanai e-pastā, jautājumus un ierosinājumus citiem semināriem sūtiet uz e-pastu [email protected].
LAS rīkotie profesionālās kvalifikācijas vērtīgākie semināri ir pieejami video formātā lapā PKPP.lv.

ROTKO CENTRĀ O. KRAUKĻA IZSTĀDE “ARHITEKTŪRA GLEZNIECĪBĀ”

Kur: Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā
Izstāde apskatāma: līdz 17. aprīlim

Būt daudzpusīgam un spēt sevi realizēt dažādos ampluā neizdodas katram. Arhitekts un gleznotājs Oļģerts Krauklis ir pieskaitāms pie tiem, kam izdevies izdarīt daudz, būt ar plašu redzesloku, saglabāt humora izjūtu, atcerēties dažādus notikumus un faktus un spēt tos dokumentēt unikālās gaisa un lineārās perspektīvas precizitātē ievītās urbānās un lauku ainavās. Veidojot šo izstādi, apzināti izraudzīta ainava, kuras dominante ir arhitektūra, tādējādi izceļot mākslinieka un arhitekta redzējumu.

ENCIKLOPĒDIJA MUIŽAS LATVIJĀ 

Fotogrāfs un kultūras pieminekļu pētnieks Vitolds Mašnovskis četrus gadu desmitus pētījis Latvijas muižas un veicis fotofiksāciju aptuveni 1200 muižu kompleksiem. Tagad šo gadu darbs izdots enciklopēdijā – “Muižas Latvijā”. 1. sējumā iekļautas 179 muižas (A–H, 312 lpp).

I sējuma saturs
Iegādāties
Vairāk informācijas

VIĻŅAS KONCERTZĀLES KONKURSS
 
Viļņa ir Lietuvas galvaspilsēta, taču tai nav savas simfoniskās mūzikas koncertzāles. Tāpēc tiek izsludināts starptautisks konkurss, kura mērķis ir iegūt piedāvājumus:
- kas atbilstu šādu būvju pasaules standartiem
- kas piedāvā izcilu klasisko koncertzāli ar dabisko akustiku
- kas paredz ietilpību ar vismaz 1500 sēdvietām
- kas nodrošina funkcionalitāti, kādu pieprasa daudzfunkcionāls mākslas centrs
- kas ir izcils mākslinieciskās izteiksmes un arhitektūras koncepcijas ziņā
- kas risina transporta, gājēju un velosipēdistu plūsmu apkārtnē
 
Nolikums EN
Darbu iesniegšanas termiņš: 25. jūnijs
Vairāk informācijas
KONKURSS “BEYOND BAUHAUS PROTOTYPING THE FUTURE”
 
Svinot Bauhaus simto jubileju, iniciatīva “Germany – Land of Ideas” starptautiskā konkursā meklē vizionārus dizaina konceptus. Konkursā var pieteikties radošo industriju profesionāļi no visas pasaules, var iesniegt gan prototipus attīstības stadijā, gan jau realizētus projektus dažādās dizaina disciplīnās. Starptautiska žūrija izvēlēsies 20 uzvarētājus, kurus augusta otrā pusē aicinās savas idejas prezentēt Berlīnē, sedzot ceļa un uzturēšanās izmaksas.
 
Reģistrēšanās līdz 31. martam
Vairāk informācijas

IESPĒJA PIEDALĪTIES TAB 2019 ARHITEKTŪRAS SKOLU IZSTĀDĒ

Starptautiskā arhitektūras skolu izstāde ir daļa TAB 2019 programmas, un tajā aicināti piedalīties visi, kas jebkad studējuši vai studē arhitektūru. Šī gada izstādes nosaukums “Terribly Beautiful”, un tā skatīs skolu kā iespēju pieļaut briesmīgas kļūdas, kas ir būtiska radošā procesa daļa.

Darbu iesniegšanas termiņš: 18. marts
Vairāk informācijas

AICINA PIETEIKTIES TAB 2019 SATELĪTPROGRAMMAI

Tallinas arhitektūras biennāles rīkotāji aicina arhitektus, māksliniekus, pilsētvides speciālistus un interesentus no citām jomām piedalīties TAB satelītprogrammā. Pieteikumā var būt idejas izstādei, instalācijai, darbnīcai, izrādei vai pat ekskursijai, tikai tai ir jābūt saistītai ar šī gada biennāles tēmu “Beauty Matters: the Resurgence of Beauty” jeb “Skaistuma jautājumi: skaistuma atdzimšana”.

Ideju iesniegšanas termiņš: 1. aprīlis
Vairāk informācijas

UIA STARPTAUTISKAIS ARHITEKTŪRAS FORUMS
Aicināti piedalīties jūnijā Starptautiskās Arhitektu savienības (UIA) un Azerbaidžānas Arhitektu savienības organizētajā Starptautiskajā Arhitektūras forumā „Masu tūrisms vēsturiskajās pilsētās”. Tā galvenā tēma: ilgtspējīgs tūrisms un mantojuma saglabāšana.

Kad: 7.–9. jūnijs
Kur: Baku, Heidara Alijeva centrs
Reģistrēties
Vairāk informācijas

BUKARESTES TRIENNĀLES KONKURSS

Rumānijas Arhitektu savienība izziņo 3. Bukarestes triennāli “East Centric Architecture”. Šīgada tēma – “HOME|any|more|?”. Triennāli veido divi galvenie notikumi: tematiskā izstāde un eseju konkurss “Critical Discourses”. Vēl ir iespēja pieteikties eseju konkursā. Tajā aicināti startēt tie, kas vēlas triennāles galveno tēmu analizēt no teorētiskā viedokļa. Darbiem jābūt koncentrētiem uz Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionu.

Vairāk par konkursu
Vairāk informācijas

KONKURSS ČEHIJAS VĒSTNIECĪBAS ĒKAI ETIOPIJĀ

“Inspireli Awards” ir starptautisks studentu konkurss, kurā šoreiz kategorijā “Arhitektūra” studenti tiek aicināti iesniegt ideju pieteikumus Čehijas Republikas vēstniecības tēlam Etiopijā. Piedalīties var gan atsevišķi studenti, gan komandas. Uzvarētāja vārds un viņa augstskolas nosaukums būs redzams jaunās vēstniecības fasādē.

NOLIKUMS
Papildu materiāli
Darbu iesniegšanas termiņš: 2019. gada 12. jūnijs
Vairāk informācijas

Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
[email protected] 
latarh.lv

facebook.com/latarh