Janvāris 2019

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts

LAS PADOMES SĒDE 22. JANVĀRĪ

2019. gada 22. janvārī plkst. 16.00 notiks LAS padomes sēde, kurā tiks uzņemti arī jaunie biedri.
Aicinām pievienoties Latvijas Arhitektu savienības biedru pulkam un kopā aizstāvēt savas profesionālās intereses un vairot mūsu profesijas prestižu.
Pieteikumu sūtiet uz e-pastu latarh@latarh.lv

PAŠVALDĪBU ARHITEKTU DISKUSIJA

7. decembrī LAS aicināja pašvaldību arhitektus uz kopsapulci un diskusiju “Arhitektoniskās kvalitātes princips – būvvaldes loma, iespējas un problēmas tā nodrošināšanā”.

VIDEO
Vairāk informācijas

LAS TĀLĀKIZGLĪTĪBAS SEMINĀRI

-  18. janvārī sadarbībā ar biedrību "Zaļās mājas" seminārs "Koka būvizstrādājumi", lektore Antra Viļuma
-  1. februārī seminārs "Būvprojekta pārvaldības sistēmas", lektors Kristaps Kuzņecovs
-  8. februārī sadarbībā ar "Sakret"  seminārs "Vēsturisko ēku atjaunošana – pieredze un risinājumi kaļķa, kaļķa–cementa javu izmantošanā", lektors Rūdolfs Klintsons
 
Plašāka informācija būs pieejama LAS mājaslapā. Semināru informācijas saņemšanai e-pastā, jautājumus un ierosinājumus citiem semināriem sūtiet uz e-pastu seminari@latarh.lv.

LAS rīkotie profesionālās kvalifikācijas vērtīgākie semināri ir pieejami video formātā lapā PKPP.lv.

ROES BALVAS PRETENDENTI 2019

Eiropas Komisija un Mīsa van der Roes fonds paziņojis darbus, kuri pretendē uz 2019. gada balvu “European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award”. Šogad tajā ir 383 projekti, no kuriem seši – no Latvijas.

Latvijas objekti
Visi objekti

KONFERENCE UN PANEĻDISKUSIJA PAR IEPIRKUMIEM
 
Jau trešo gadu žurnāls “Iepirkumi” sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju un Finanšu ministriju rīko savu Gada konferenci un Gada balvu. Lektori dalīsies pieredzē un efektīvākajās metodēs radošo iepirkumu procesā, un lekciju lasīs arī LAS Sertificēšanas centra vadītāja Elīna Rožulapa, tās tēma: profesionālo pakalpojumu iepirkumi būvniecībā – problēmas un ieteikumi labai praksei.

Kad: 17. janvārī
Kur: Citadeles Konferenču centrs Republikas laukumā 2A
Programma
Pieteikties
Vairāk informācijas
 
Iepriekš, 9. janvārī 12:00, Finanšu ministrijā notiks konferences paneļdiskusija, kurā piedalīsies LAS pārstāve Gunta Grikmane.

UIA STARPTAUTISKAIS ARHITEKTŪRAS FORUMS

Ikviens aicināts piedalīties jūnijā Starptautiskās Arhitektu savienības (UIA) un Azerbaidžānas Arhitektu savienības organizētajā Starptautiskajā arhitektūras forumā „Masu tūrisms vēsturiskajās pilsētās”. Tajā tiks skatītas tādas tēmas kā ilgtspējīgs tūrisms un arhitekta loma vēsturiskā mantojuma saglabāšanā un pārvaldīšanā u.c.

Kad: 2019. gada 7. līdz 9. jūnijs
Kur: Baku, Zahas Hadidas projektētais Heidara Alijeva centrs
Reģistrēties
Vairāk informācijas

NOSLĒDZIES TABFAB ARHITEKTONISKĀS VĪZIJAS KONKURSS

Decembrī noslēdzās metu konkurss “TabFab radošā kvartāla pilnīgas izbūves arhitektoniskā vīzija”. Tā mērķis bija iegūt arhitektoniski kvalitatīvu un funkcionāli pārdomātu, prasībām atbilstošu un ekonomiski pamatotu metu. Žūrija ir piešķīrusi pirmās trīs vietas un 4 veicināšanas balvas.
- 1. vieta – IROK2022 (arhitektu birojs NRJA)
- 2. vieta – AMAR4849 (“Alsins Architecture”, Kalve Arhitekti”, “Fabrum”)
- 3. vieta – SKRR2020 (SIA “Būvdizains”)
 
PROTOKOLS
Visi apbalvotie darbi
Vairāk informācijas

NOSLĒDZIES KONKURSS PAR BIROJA ĒKU K. BARONA IELĀ 30A

Pasludināti uzvarētāji atklātajā metu konkursā „Biroja ēkas jaunbūve ar komercplatībām 1. stāvā un papildfunkciju – dzīvokļi K. Barona ielā 30A, Rīgā”. Žūrija tajā piešķīrusi šādas vietas:
- 1. vieta – VCE22 („OUTOFBOX”)
- 2. vieta – B3B3B (“Lauder Architects”)
- 3. vieta – BAR30 (Jevgenijs Leonovs un “U-R-A Studio”)
PROTOKOLS

KONKURSS PAR DAUDZDZĪVOKĻU ĒKU KOMPLEKSU MĀRUPĒ

“EfTEN Capital” pasūtītāja SIA “Patrizia Mārupe” vārdā izsludinājis atklātu arhitektūras metu konkursu projekta metu izstrādei “Mazstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku komplekss Mārupē, Gaujas ielā 5, Gaujas ielā 5A, Gaujas ielā 5B, Gaujas ielā 5C (kadastra nr. 80760070962, 80760070025, 80760070293 un 80760071509)”. Mērķis – iegūt sadarbības partneri tālākai, detalizētākai būvprojekta arhitektūras daļas izstrādei. Nolikums saskaņots Latvijas Arhitektu savienībā, žūrijā iekļauti sertificēti arhitekti.

NOLIKUMS
Darbu iesniegšanas termiņš: 2019. gada 28. februāra 14:00
Papildu informācija un materiāli – pie žūrijas atbildīgās sekretāres Renātas Kaupasas: tālr. 22011948, residential@eften.lv

KONKURSS ČEHIJAS VĒSTNIECĪBAS ĒKAI ETIOPIJĀ

“Inspireli Awards” ir starptautisks studentu konkurss, kurā šoreiz kategorijā “Arhitektūra” studenti tiek aicināti iesniegt ideju pieteikumus Čehijas Republikas vēstniecības tēlam Etiopijā. Piedalīties var gan atsevišķi studenti, gan komandas. Uzvarētāja vārds un viņa augstskolas nosaukums būs redzams jaunās vēstniecības fasādē.

NOLIKUMS
Papildu materiāli
Darbu iesniegšanas termiņš: 2019. gada 12. jūnijs
Vairāk informācijas

IGAUNIJAS ARHITEKTŪRAS GADA BALVA 2018

Decembrī Igaunijā notika svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā tika sumināti 2018. gada Arhitektūras gada balvas ieguvēji. Kā zināms, šajā kaimiņvalstī ir nedaudz citāda balvu piešķiršanas kārtība – tās piešķir Kultūrkapitāla fonds, Arhitektu asociācija, Interjera dizaina asociācija un Ainavu arhitektu savienība. Grand Prix ieguva Mārjamē vēsturiskajā kompleksā jaunuzbūvētais Kino muzejs ar ārtelpas zonu.

Vairāk informācijas

TAB INSTALĀCIJU KONKURSA 2. KĀRTĀ – 12 DALĪBNIEKI

2019. gada Tallinas Arhitektūras biennāles tēma ir “Huts and Habitats”, un tās instalāciju konkurss aicināja jaunos arhitektūras talantus piedāvāt koka konstrukcijas projektu, kas veicinātu sinerģiju starp arhitektūru un rūpniecību, izmantot jaunas tehnoloģijas un dizaina stratēģijas, skatoties caur Igaunijas koka ēku vēstures prizmu. Pirmajā kārtā tika saņemti 137 iesniegumi no visas pasaules, un 12 no tiem turpinās cīņu otrajā posmā. Uzvarētājs tiks paziņots februārī. Biennāle notiks 11.–15. novembrī.

Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
latarh@latarh.lv 
latarh.lv

facebook.com/latarh