Janvāris 2018

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts
Lietotne Arhiguide

Latvijas Arhitektu savienība ikvienam piedāvā iepazīt Rīgas arhitektūru lietotnē. Arhiguide ir mobilā aplikācija, kas sniedz interaktīvu, saistošu un interesantu informāciju par arhitektūru, vēsturi, pilsētvidi, notikumiem un personībām. Aplikācijā pieejami gan objektu apraksti, gan to attēli. Aprakstu autors ir profesors Jānis Krastiņš un žurnālists Artis Zvirgzdiņš. Arhiguide var lejupielādēt bez maksas, un to var izmantot gan iPhone, gan Android tālruņos.

Vairāk informācijas

Semināri

Latvijas Arhitektu savienība informē par tālākizglītības semināru:

- 19. janvārī – LAS, RTU un "Bauroc" sadarbības seminārs par gāzbetonu;
- 27. janvārī – seminārs par vides pieejamību sadarbībā ar "Apeirons";
- 2. februārī – sadarbībā ar "Tarkett" par viendabīgiem materiāliem.

Plašāka informācija būs pieejama LAS mājaslapā. Informācijas saņemšanai par semināriem e-pastā varat pieteikties, rakstot [email protected].

Pasniegtas Arhitektūras gada balvas Igaunijā

Igaunijā pērnā gada otrajā pusē notika Arhitektūras gada balvas konkurss, ko rīko šīs valsts Arhitektu savienība, Ainavu arhitektu savienība, Interjera arhitektu savienība un Kultūrkapitāla fonds, un katrs pasniedz balvas katrs savas balvas. Decembra sākumā notika uzvarētāju apbalvošanas ceremonija.

Igaunijas Arhitektu savienības, kā arī IKKF Lielā balva – 
Igaunijas Nacionālais muzejs Tartu (sk. foto)
Publikas balva – Baltijas stacijas tirgus 
Visi darbi

Izstāde „Izgaismotā upe”

Līdz 22. janvārim RTU Arhitektūras fakultātē aplūkojama izstāde „Izgaismotā upe”. Tajā apskatāmi seši labākie projekti, kas tika atlasīti pērn Londonas pilsētas izsludinātajā starptautiskā konkursā. Tā iecere bija izgaismot 17 Londonas tiltus pār Temzu, radot vienotu vairāk nekā 4 kilometru garu mākslas darbu.

Vairāk informācijas

Informācija par konkursu viesnīcas jaunbūvei Tirgoņu ielā 1

Oktobrī SIA "ASG3" izsludināja atklātu ideju konkursu "Četrzvaigžņu viesnīcas jaunbūve Rīgā, Tirgoņu ielā 1". Tā kā saistībā ar to profesionālajās aprindās radās neskaidrības, SIA "ASG3" nāca klajā ar paziņojumu un pagarināja darbu iesniegšanas termiņu.

ASG3 paziņojums
Darbu iesniegšanas termiņš: 2018.gada 30. janvāris
Vairāk informācijas 
Izsludināts konkurss par jaunbūvi Kungu ielā 30

SIA “Putnu dziesma” izsludinājusi atklātu arhitektūras ideju konkursu “Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas ar komerctelpām pirmajā stāvā jaunbūve Rīgā, Kungu ielā 30”. Lai saņemtu visu dokumentāciju, jāreģistrējas, sūtot pieprasījumu uz e-pastu [email protected] ar norādi “Kungu 30 konkurss”. 

Nolikums

Darbu iesniegšanas termiņš: 2018. gada 27. februāris
Konkurss par Rīgas lidostas vadības torņa tēlu

Valsts akciju sabiedrība „Latvijas gaisa satiksme” izsludinājusi metu konkursu „Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls”.
Konkursa priekšmets – apbūves iecere, kas atspoguļo kompleksu lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vīziju un teritorijas kompleksu attīstību. Apbūves iecerei/metam jāietver torņa arhitektoniskie risinājumi un teritorijas kopējā ģenerālplāna attīstības koncepcija. Apbūves ieceri / metu paredzēts izmantot par pamatu attiecīgā būvprojekta izstrādei.
Novietnes apskate: 2018. gada 9. janvārī plkst.12:00
Nolikums
Darbu iesniegšanas termiņš: 2018. gada 12. marts
Pēc dalībnieka reģistrēšanās 3 darbdienu laikā tiks nosūtīta visa konkursa tekstuālā un grafiskā informācija.

Vairāk informācijas

Konkurss par Salaspils centra labiekārtojumu

Salaspils novada pašvaldība ir izsludinājusi metu konkursu par Salaspils centrālās daļas satiksmes infrastruktūras rekonstrukciju ar administratīvajām un kultūras iestādēm, pilsētas galvenā laukuma izveidi un labiekārtojumu un citiem uzdevumiem.

Darbu iesniegšana: 26.02.2018. pl. 17:00  novada domē Līvzemes 8

Nolikums un pielikumi
Vairāk informācijas
 

Turpinās konkurss par Kimmel kvartāla attīstības vīziju

Līdz 29.janvārim tirpinās darbu iesniegšana arhitektūras metu konkursā ar uzaicinātiem dalībniekiem „Par labāko Kimmel kvartāla telpiskās attīstības vīzijas priekšlikumu Rīgā” Bruņinieku ielā 2 un Stabu ielā 1.
Darbu iesniegšana: 29.01.2018.

Nolikums
Pēc reģistrēšanās piecu darbdienu laikā interesenti elektroniski saņems visu konkursa tekstuālo un grafisko informāciju

Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
[email protected] 
latarh.lv

facebook.com/latarh