Decembris 2017

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts

Semināri

Latvijas Arhitektu savienība informē par tālākizglītības semināru:

- 08.12.2017. Ēkas energoefektivitātes prasības projektēšanas uzdevumā, lektors Andris Vulāns
- 15.12.2017. Nodokļu izmaiņu aktualitātes 2018, lektore Ingrīda Jansone

Plašāka informācija būs pieejama LAS mājaslapā. Informācijas saņemšanai par semināriem e-pastā varat pieteikties, rakstot judite.skujina@latarh.lv.

Studentu pētniecisko darbu konference
2017. gada 14. decembrī Rīgas Celtniecības koledža aicina visus interesentus uz ikgadējo koledžas rīkoto Arhitektūras katedras 2. un 3. kursa studentu pētniecisko darbu konferenci – „Arhitektūra. Restaurācija. Būvniecība”.
 
Kad: 14. decembrī plkst. 10:00
Kur: Rīgas Celtniecības koledža
Gaiziņa ielā 3, 237. auditorija

Programma
Ziemeļvalstu arhitektūra Liepājas koncertzālē

8. decembrī plkst. 17:00 Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” atklāj Ziemeļvalstu laikmetīgajai arhitektūrai veltītu dubultizstādi, kurā apvienotas divas fotogrāfiju sērijas – „Nordic ID” un „Nordic Block”. „Nordic ID” (Ziemeļu identitāte) saturisko kodolu veido mēģinājumi atbildēt uz jautājumu, ko mūsdienās nozīmē ziemeļu identitāte un kā tā atspoguļojas arhitektūrā. Savukārt „Nordic Block” (Ziemeļu kvartāls) pievēršas kvartālu apbūves attīstībai Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs.
Ieeja bez maksas.

Andris Kronbergs saņem kultūras izcilnieka atzinības rakstu

15. novembrī valstiska mēroga atzinību saņēma kultūras jomu izcilnieki. Par īpašiem sasniegumiem ministre Dace Melbārde pasniedza Ministru kabineta un Kultūras ministrijas atzinības rakstus 20 izcilām personībām, kuru vidū bija arī arhitekts Andris Kronbergs.

Vairāk informācijas

Austris Mailītis iegūst Grand Prix Minskā

Novembrī arhitekts Austris Mailītis saņēma 7. starptautiskās jauno arhitektu biennāles Leonardo Grand Prix par Šaoliņas Lidojošo mūku teātra būvi. Biennālē šogad bija pieteikti vairāk nekā 140 darbi no no 17 valstīm: Lietuvas, Slovēnijas, Spānijas, Maķedonijas, Baltkrievijas, Krievijas u.c.

Foto: www.bsa.by

Noskaidroti „Baltās dūnas” laureāti

2.decembrī notika arhitektu lielais ziemas pasākums „Baltā dūna”. Šogad tas aizritēja jau 16.reizi, un viesi pirms pasākuma plašā ekskursijā iepazinās ar skatei „Labākie darbi arhitektūrā, vides dizainā un būvniecībā Ventspils pilsētā 2016. un 2017. gadā” un „Baltajai dūnai” nominētajiem objektiem. Tāpat visi apskatīja vēl topošo Ventspils sākumskolu Saules ielā 37, kur noklausījās arī arhitekta Jura Pogas stāstījumu par pasaules arhitektu kongresu Seulā. Apbalvošana notika kafejnīcā „Windau Coffee”.

Balvu ieguvēji

Foto: www.ventspils.lv

Konkurss par Rīgas lidostas vadības torņa tēlu

Valsts akciju sabiedrība „Latvijas gaisa satiksme” izsludinājusi metu konkursu „Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls”.
Konkursa priekšmets – apbūves iecere, kas atspoguļo kompleksu lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vīziju un teritorijas kompleksu attīstību. Apbūves iecerei/metam jāietver torņa arhitektoniskie risinājumi un teritorijas kopējā ģenerālplāna attīstības koncepcija. Apbūves ieceri / metu paredzēts izmantot par pamatu attiecīgā būvprojekta izstrādei.
Novietnes apskate: 2018. gada 9. janvārī plkst.12:00
Nolikums
Darbu iesniegšanas termiņš: 2018. gada 12. marts
Pēc dalībnieka reģistrēšanās 3 darbdienu laikā tiks nosūtīta visa konkursa tekstuālā un grafiskā informācija.

Vairāk informācijas

Konkurss par Salaspils centra labiekārtojumu

Salaspils novada pašvaldība ir izsludinājusi metu konkursu par Salaspils centrālās daļas satiksmes infrastruktūras rekonstrukciju ar administratīvajām un kultūras iestādēm, pilsētas galvenā laukuma izveidi un labiekārtojumu un citiem uzdevumiem.

Darbu iesniegšana: 26.02.2018. pl. 17:00  novada domē Līvzemes 8

Nolikums un pielikumi
Vairāk informācijas
 

Turpinās konkurss par Kimmel kvartāla attīstības vīziju

Līdz 29.janvārim tirpinās darbu iesniegšana arhitektūras metu konkursā ar uzaicinātiem dalībniekiem „Par labāko Kimmel kvartāla telpiskās attīstības vīzijas priekšlikumu Rīgā” Bruņinieku ielā 2 un Stabu ielā 1.
Darbu iesniegšana: 29.01.2018.

Nolikums
Pēc reģistrēšanās piecu darbdienu laikā interesenti elektroniski saņems visu konkursa tekstuālo un grafisko informāciju

Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
latarh@latarh.lv 
latarh.lv

facebook.com/latarh