Novembris 2017

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts

Semināri

Latvijas Arhitektu savienība informē par tālākizglītības semināru:

- 10. novembrī – "Ēku ugunsdrošība", lektors Edvīns Grants
- 24. novembrī – "Koks - XXI gadsimta materiāls" seminārs "Koka pārseguma konstrukcijas", Dr.sc.ing. profesore Lilita Ozola


Plašāka informācija būs pieejama LAS mājaslapā. Informācijas saņemšanai par semināriem e-pastā varat pieteikties, rakstot judite.skujina@latarh.lv.

Būvniecības Ētikas komisija

Lai izskatītu iespējamos nozares Ētikas kodeksa pārkāpumus, Latvijas Būvniecības padome izveidojusi Ētikas komisiju.

Ētikas kodekss
Būvnieka solījums

Ētikas komisija izvērtēs ētikas normu pārkāpumus par jebkuru būvniecības nozares personu – gan juridisko, gan fizisko – neatkarīgi no tā, vai šī persona ir vai nav kādas biedrības biedrs, un neatkarīgi no tā, vai tā ir pievienojusies Ētikas kodeksam. Komisijas locekļi ievēlēti uz trīs gadiem ar tiesībām tikt ievēlētiem atkārtoti. Par priekšsēdētāju kļuva Oļģerts Nikodemus. Komisijas sekretariāta funkcijas pildīs EM Latvijas Būvniecības padomes sekretariāts.

Tallinas koka arhitektūras konference

Novembrī paredzēts Puitarhitektuuri konverģents jeb ikgadējā Tallinas koka arhitektūras konference un labāko Igaunijas koka būvju apbalvošana. Tāpat pasākumā vietējie un ārzemju lektori informēs par jaunumiem koka būvniecībā un arhitektūrā.
 

Kur: Salme Cultural Centre Tallinā, Salme 12
Kad: 15. un 16. novembrī
Vairāk informācijas
Izstāde "Ziemeļu kvartāls"

"Ziemeļu kvartāls/Nordic Block" ir izstāde, kas pievēršas pilsētas kvartāla attīstībai Ziemeļu un Baltijas valstīs. No katras valsts izvēlēti trīs projekti, kas raksturo mūsdienu identitāti, un arī senāki piemēri. Izstāde bez maksas Arhitektūras muzejā apskatāma līdz 01.12.
Vairāk informācijas

Izsludināts konkurss par četrzvaigžņu viesnīcas jaunbūvi

SIA „ASG 3” izsludinājusi atklātu arhitektūras ideju konkursu „Četrzvaigžņu viesnīcas jaunbūve Rīgā, Tirgoņu ielā 1 (7. grupa, 86. grunts)”.
Konkursa noteikumi un programma (bez galvenajiem izejas datiem)
Darbu iesniegšana līdz 2018. gada 16. janvārim

Konkurss par studentu mājokļu kompleksa jaunbūvi

Joprojām var iesniegt darbus atklātajā arhitektūras metu konkursā „Studentu mājokļu kompleksa jaunbūve Ernesta Birznieka-Upīša ielā 19, Rīgā”. Plānotais apjoms atrodas jauktas apbūves un centru apbūves teritorijā; perimetrālās apbūves teritorijā; Rīgas pilsētas vēsturiskā centra teritorijā.

Darbu iesniegšana līdz 8. decembrim
Konkursa nolikums un uzdevums
Papildus informācija: Velta Holcmane, tālr. 29423600, velta.holcmane@inbox.lv
Izsludināts konkurss par Kimmel kvartāla telpiskās attīstības vīziju

SIA „MCITY 9” izsludinājis atklātu arhitektūras metu konkursu ar uzaicinātiem dalībniekiem „Par labāko Kimmel kvartāla telpiskās attīstības vīzijas priekšlikumu Rīgā” Bruņinieku ielā 2 un Stabu ielā 1. Mērķis – izmantojot radošu sacensību, iegūt labāko pilsētbūvnieciski, arhitektoniski un funkcionāli pārdomātu un ekonomiski pamatoto teritorijas attīstības metu.
 
Konkursa nolikums
Darbu iesniegšana līdz 2018. gada 29. janvārim
Pēc reģistrēšanās piecu darbadienu laikā interesenti elektroniski saņems visu konkursa tekstuālo un grafisko informāciju

Semināri gidiem par Rīgas apkaimēm

Jau sesto sezonu notiek Rīgas Pilsētas arhitekta biroja un pilsētvides producentu apvienības Mantra organizētie semināri gidiem un citiem interesentiem. Šoruden aizsācies vairāku sezonu cikls, kas saistīts ar vietām, kuras tāpat kā centrs slēpj vēsturisku nozīmību, unikālu kultūras slāņojumu, tomēr vēl aizvien cieš no stereotipiem un tūrisma politikas ignorances.

Novembrī Pārdaugava – Āgenskalns, Bolderāja/Daugavgrīva un Ķīpsala.
Vairāk informācijas e-pastā martins@engelis.lv

RADOŠĀS DARBĪBAS NEDĒĻA "RADI!"

Dizaina domāšanas praktiskais seminārs Daugavpilī
Kad: 13. novembrī 09:30–14:00
Kur: Daugavpils biznesa inkubators Viestura ielā 2

Semināra mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar dizaina domāšanas metodēm klienta vajadzību identificēšanai un efektīvas klientu komunikācijas nodrošināšanai, kas palīdzētu veiksmīgi īstenot idejas un projektus, piesaistot tiem auditoriju. Semināru vada uzņēmuma „Brand Manual” eksperts no Igaunijas Kārels Mikins (Kaarel Mikkin) kopā ar radi!2017 pārstāvjiem.

Darba valoda: angļu un latviešu, nodrošināts tulkojums no angļu valodas.
Iepriekšēja pieteikšanās līdz 9. novembrim ir obligāta

Dizaina domāšanas darbnīca Lūznavas muižā
Kad: 16. novembrī 09:30–17:00
Kur: Lūznavas muiža Lūznavā, Pils ielā 8

Dizaina domāšanas darbnīcā dalībnieki intensīvā un saturiski pielādētā veidā tiks iepazīstināti ar vietradi. Vietrade sevī ietver pilsētvides (un ne tikai) plānošanas un dizaina pieeju, kurā teorētiski tiek apvienota ģeogrāfija, filozofija un dizains. Praksē tās ir telpiskā, stratēģiskā un sociālā plānošana, radošā un kultūras ekonomika, arhitektūra, dizains (pakalpojumu, produktu un procesu) un vides pārvaldība. Darbnīcas laikā dalībniekiem būs iespēja, sekojot konkrētai un iztēli aicinošai metodei, nokļūt līdz pavisam konkrētam “darbību plānam”, ko ņemt vērā, transformējot Lūznavas muižas degradētās ēkas par dzīvu mākslas un kultūras vietu. Semināru vada vietrades eksperts Jānis Ķīnasts kopā ar „Creativity Lab” un radi! pārstāvjiem.

Daba valoda: latviešu
Vairāk informācijas

Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
latarh@latarh.lv 
latarh.lv

facebook.com/latarh