Arhitektūras gada balva

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionāls valstiski nozīmīgs konkurss, kura mērķis ir apzināt un popularizēt mūsu labākos sniegumus un veicināt augstvērtīgas arhitektūras radīšanu. 
Vairāk par konkursu

Šogad konkurss norisināsies 23. reizi. Pārskatam, cik dažādi ir bijuši iepriekšējo gadu uzvarētāji: visu gadu uzvarētāji.

Aicinām izvērtēt savus profesionālos sasniegumus pagājušajā gadā un iepazīstināt ar tiem gan citus profesionāļus, gan visu sabiedrību!
Darbu pieteikšana:
līdz 2018. gada 10. martam
Pieteikt darbu


Detalizētāku informāciju var iegūt, zvanot Mārai par tālruņiem 26393136 vai 67212802 vai rakstot uz e-pastu: latarh@latarh.lv

Paredzēti trīs pakāpju apbalvojumi
–  Balva un nominanta diploms visiem atlases žūrijas izvirzītajiem nominantiem
–  Arhitektūras gada balva 2018 – labākajiem fināla darbiem pēc fināla žūrijas lēmuma
–  Arhitektūras Lielā gada balva 2018 – vienam finālistam, Objektam, saskaņā ar fināla žūrijas lēmumu

Par nolikumu

Iesniedzēji
Darbus var pieteikt ikviens autors vai cita ar darbu saistīta persona (īpašnieks vai pasūtītājs), fiziska un juridiska persona, arī pašvaldības, sabiedriskas organizācijas u.c. Var pieteikt gan Latvijā realizētus darbus (neatkarīgi no autoru valstiskās piederības), gan tādus, kas realizēti jebkur citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija. 

Kategorijas:
–  Kultūras būves (kultūras, izglītības, sakrālās ēkas)
–  Sabiedriskas ēkas (viesnīcas, biroju ēkas, veselības un ārstniecības iestādes)
–  Daudzdzīvokļu ēkas
–  Tirdzniecības ēkas, ražošanas, sporta, inženiertehniskās būves
–  Privātmājas
–  Renovācija, rekonstrukcija, restaurācija
–  Interjers
–  Ainavu arhitektūra, vides labiekārtojums, vides objekti
–  Procesi

Pilns nolikuma teksts

Atlases žūrija
Austris Mailītis
 
Arhitekts, biroja "Mailitis Architects" vadītājs. Saņēmis Arhitektūras lielo gada balvu 2017 par Šaoliņas lidojošo mūku teātri Ķīnā. Expo 2010 Latvijas paviljona autors. Izstrādājis īslaicīgo arhitektūru, tostarp Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 vasaras paviljonu un vasaras kafejnīcu Cēsīs, Mežaparka Lielās estrādes pārbūves arhitekts.

 
Pēteris Blūms
 
Arhitekts, projektēšanas biroja "Konvents" vadītājs. Saņēmis Arhitektūras gada balvu 2017 par Ludzas Lielās sinagogas restaurāciju. Restauratoru biedrības vecmeistars, piedalījies Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības plāna izstrādē, VKPI eksperts.

 
Kārlis Melzobs

Arhitekts, biroja "Gaiss" vadītājs (kopā ar Arnitu Melzobu). Saņēmis Arhitektūras gada balvu 2017 par ekspozīciju "Grāmata Latvijā" LNB. Strādājis arhitektu birojos "1PLUS1", "Mailitis Architects" un NRJA. Strādā pie privātmāju un interjeru projektiem. 

 
Dagnija Smilga

Arhitekte un urbāniste, biroja "Hosoya Schaefer Architects" asociētā direktore, Rīgas Arhitektūras institūta līdzdibinātāja. Saņēmusi Arhitektūras gada balvas 2017 starptautiskās žūrijas īpašo atzinību kā viena no kuratorēm Latvijas ekspozīcijai Baltijas paviljonā Venēcijas biennālē.

 
Juris Lasis

Arhitekts, biroja "8 A.M." vadītājs (kopā ar E.Beernaertu). Saņēmis Arhitektūras gada balvas 2017 nacionālās žūrijas Zelta nozīmīti par Ekziperī starptautisko skolu Piņķos. Strādājis arhitektu birojā "Arhis", kur kopā ar Andri Kronbergu ieguvis Arhitektūras lielo gada balvu 2004 par privātmāju Gulbju ielā Siguldā.

 
Gundega Laiviņa

Kultūras projektu vadītāja, Latvijas Jaunā teātra institūta vadītāja, "Homo Novus" mākslinieciskā vadītāja. Viena no kuratorēm Latvijas ekspozīcijai Venēcijas biennālē "100 gadi kopā un atsevišķi". Strādājusi Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 mākslinieciskajā padomē.

 
Andris Eglītis

Mākslinieks, Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas vadītājs. Interesē arhitektoniski telpiskas konstrukcijas. Latvijas ekspozīcijas "Armpit" autors (ar K.Neiburgu) Venēcijas biennālē. Saņēmis Purvīša balvu 2013. Piedalījies daudzās izstādēs, veidojis personālizstādes Latvijā un pasaulē.
Vairāk par atlases žūriju
Informācijas par fināla žūrijas locekļiem tiks izplatīta vēlāk.