Jūlijs 2016

 
Latvijas arhitektūras notikumu apkārtraksts

Rail Baltica objekta metu konkurss
2016. gada 5. jūlijā tika izsludināts atklāts starptautisks metu konkurss Eiropas transporta tīkla prioritārā projekta Rail Baltica objektam Latvijā “Rail Baltica Rīgas dzelzceļa tilta un Rīgas centrālā multimodālā sabiedriskā transporta mezglam kompleksas apbūves iecere”.
Konkursa meta izstrādes laiks – četri kalendārie mēneši.
>>>Informācija un reģistrācija

Metu konkurss: "Vienības laukuma, Cēsīs, pārbūves ieceres izstrāde
Konkursa mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu publiskās ārtelpas un tās objektu izveidošanu Vienības laukumā, veidojot to kā unikālu pilsētvides objektu un radot augstas estētiskās kvalitātes pilsētas centrālo laukumu, kurā prasmīgi ir iekļauti īpaši mākslinieciski, arhitektoniski un ainavas elementi, kas veidoti ieturēti vienotā stilā, par pamatu ņemot pilsētas vēsturisko plānojumu, vienlaicīgi nodrošinot estētisku un labiekārtotu vidi pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. 
Darbu iesniegšana līdz 2016.gada 17.oktobrim.
>>>Konkursa noteikumi un programma
Papildus informācija un konkursa materiāli saņemami pie konkursa žūrijas atbildīgā sekretāra Mārtiņa Ulāna +371 26406119[email protected] 
Starptautisks arhitektūras ideju konkurss: Zinātnes Sala Kauņā
Līdz 2016. gada 14. septembrim norisinās Lietuvas Nacionālā Zinātnes un Inovāciju centra Kauņā arhitektūras ideju konkurss. Konkursa mērķis ir iegūt urbānās integrācijas plānu un izstrādāt dizaina konceptu jaunajam Zinātnes un Inovāciju centram. 
>>>Konkursa mājaslapa

Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2016 
Latvijas Dizaineru savienība atkal aicina piedalīties dizaina nozares gada notikumā, lai noskaidrotu labākos darbus interjera, vides, lietu un saziņas dizainā. 
Pieteikties LDS balvai dizainā  iespējams no 7.jūlija līdz 15.augustam.
>>>Konkursu kategorijas un nolikumi
>>>Elektroniskās pieteikšanās anketa

BREEAM Assessor apmācības un sertifikāts
Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome (LIBP) ir izsludinājusi pieteikšanos uz BREEAM International New Construction 2013 Assessor apmācībām š.g. 12.-14.septembrī, Rīgā. Oficiālais apmācību nodrošinātājs ir "Bre Global" un šī būs unikāla iespēja BREEAM sertifikātu iegūt tepat Latvijā, kas līdz ar to ir uz pusi lētāk! Pieteikšanās līdz š.g. 19.augustam.
>>>Lasīt vairāk
RTU 57. Starptautiskā zinātniskā konference
Līdz 2016. gada. 1. augustam aicinām pieteikt dalību RTU 57. Starptautiskās zinātniskās konferences sekcijā "Arhitektūra and pilsētplānošana" 2016. gada 13. un 14. oktobrī, Rīgā, Ķīpsalas ielā 6.
Konferences mērķis ir veicināt akadēmisko diskusiju par aktuāliem arhitektūras un pilsētvides veidošanas jautājumiem, kā arī publiskot jaunākos arhitektūras un pilsētplānošanas jomas problēmu pētījumu rezultātus.
>>>Lasīt vairāk

Arhitektūras skolu plenērs
No 12.līdz 16.septembrim, Rīgā norisināsies vienpadsmitais Latvijas Arhitektūras skolu plenērs. Šī gada tēma – RĪGAS ZIEMEĻU VĀRTI.
Savus risinājumus attīstības scenārijiem būs iespēja piedāvāt šī gada Latvijas Arhitektūras skolu plenēra dalībniekiem.
Studentu plenērs, kā allaž, iecerēts piecu dienu garumā. Tā norises laikā topošajiem arhitektiem būs jāmaterializē idejas, apvienojot spēkus darba grupās.
Plenērs tiek rīkots sadarbojoties ar Latvijas Arhitektu savienību un žurnālu Latvijas Architektūra.
>>>lasīt vairāk 

Oslo Arhitektūras Triennāle 2016
No 2016. gada 8. septembra līdz 27. novembrim norisināsies Oslo Arhitektūras Triennāle (OAT). OAT ir Skandināvijas valstu lielākais arhitektūras festivāls un viena no pasaules lielākajām platformām diskusijām par arhitektūras un pilsētplānošanas izaicinājumiem.
Caur izstādēm, konferencēm, debatēm, konkursiem, publikācijām un dažādu formātu un mediju pasākumiem, OAT cenšas sniegt izaicinājumu arhitektūras nozarei, iesaistīt sabiedrību un iedvesmot debates par arhitektūru un urbānismu gan Skandināvijas, gan starptautiskā līmenī.
>>>OAT mājaslapa

INSPIRELI balva 2016
Jauno arhitektu sociālais tīkls INPIRELI ir izsludinājis ikgadējo  pasaules labākā jaunā arhitekta balvu. Konkursa mērķauditorija ir gan jaunie arhitekti un dizaineri, gan arī šo nozaru studenti. Pieteikties INSPIRELI balvai 2016 aicināti jaunie nozares talanti vecumā zem 35 gadiem. Pieteikšanās termiņš ir 2016. gada 30. novembris.
>>>Reģistrācija dalībai
>>>Iesniegto darbu galerija

LafargeHolcim balva
LafargeHolcim balva ir viens no nozīmīgākajiem globālajiem ilgtspējīga dizaina konkursiem, ko organizē LafargeHolcim Ilgtspējīgas Būvniecības fonds.
2016/2017 gada balvai iespējams pieteikties līdz 2017. gada 21. martam.
Konkursā var pieteikts arhitektūras, būvniecības, inženierijas, ainavu arhitektūras un urbānā dizaina projektus, kā arī materiālus, produktus un būvniecības tehnoloģijas. Visiem projektu autoriem jābūt 18 līdz 30 gadus veciem.
>>>Vairāk informācijas par konkursu un reģistrāciju

Valgas – Valkas dvīņu pilsētas centra teritorijas un gājēju ielas koncepcija
Šā gada 22. februārī Valkas novada dome un Valgas pilsētas valde izsludināja starptautisks arhitektūras konkursu par koncepcijas izstrādi kopīgai dvīņu pilsētas urbānajai telpai uz Latvijas – Igaunijas robežas. Ar labākā piedāvājuma autoru tiks slēgts līgums par tehniskā projekta izstrādi.
Naudas balvas žūrija lēma piešķirt šādiem iesniegtajiem darbiem:
1. vieta - 7500 EUR CROSS-BORDER STRANDS, Safont-Tria arquitectes, Spānija

2. vieta - 5000 EUR AAAD, Atis Sedlenieks, Aleksandrs Borodkins, Dārta Dambe, Andris Fersters, Latvija










3. vieta - 3500 EUR ENIL EHT KLAW, Kārlis Jaunromāns un Biljana Nicolic, Latvija

Veicināšanas balva 2000 EUR THE THREE BEARS, At home OU, autori Ülle Maiste, Diana Taalfeld, Taavi Kuningas



Veicināšanas balva 2000 EUR WALKALONG, Sampling Ltd, autori Liene Jākobsone un Manten Devriendt

>>>Lasīt vairāk

Latvijas Arhitektu savienība
Torņa iela 11, Rīga, LV-1050
[email protected] 
latarh.lv

facebook.com/latarh